“Int jaer ons Here Mvifhudrt is deze kercke geboet"

Historie

De Oude Mattheüs is een rijksmonument.  Het prachtige gebouw uit 1500 beschikt over veel historie. Door de jaren heen is de kerk niet alleen in gebruik voor kerkdiensten. De Oude Mattheüs had en heeft een belangrijke sociale en culturele functie voor Eibergen. De Oude Mattheüs heeft een warme en sfeervolle uitstraling en dat maakt het tot een unieke locatie. Rond het koor bevindt zich een reeks secco’ s uit omstreeks 1520, die de 12 apostelen voorstellen. Bijzonder zijn de glas in lood ramen, het van Leeuwen orgel en de preekstoel geschonken door de Eibergse predikant Willem Sluiter (1627-1673).

Stichting Behoud De Oude Mattheüs

De Oude Mattheüs is belangrijk cultureel historisch erfgoed. Het gebouw is beeldbepalend voor het centrum van dorp. Het gebouw is het oudste monument van Eibergen en dateert uit 1500. Ze draagt de sporen van hoogte- en dieptepunten die de inwoners van het  dorp met elkaar hebben meegemaakt. Het is aan ons om er voor te zorgen dat dit monument voor de generaties na ons behouden blijft.

Het onderhoud en het gebruik van de Oude Mattheüs kost veel geld. De  stichting Behoud De Oude Mattheüs i.o. spant zich in om fondsen te werven voor het onderhoud en activiteiten die het monument ten goede komen. Donateurs zijn een belangrijke bron om dit voor voor het financiële fundament van de exploitatie. De stichting werft donateurs die in de vorm van een jaarlijkse gift bijdragen aan de instandhouding van De Oude Mattheüs. Ook eenmalige giften zijn natuurlijk welkom! Zo helpen we samen om De Oude Mattheüs voor de generaties na ons te behouden. Zodra de  stichting een feit is wordt een ANBI-status aangevraagd, waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Word vriend(in) 

De Oude Mattheüs heeft veel in zich, maar haar toekomst is wel afhankelijk van subsidies en donaties. Daarom vragen we uw steun! Wordt vriend(in) van de Stichting Behoud De Oude Mattheüs. Met uw bijdrage kan kunst weer schitteren, muziek weer klinken en erfgoed levend blijven in dit oudste gebouw van Eibergen!

Een gebouw huren met een bijzonder karakter

Verhuur

Wanneer u De Oude Mattheüs huurt, betekent dit dat u een gebouw huurt met een bijzonder karakter. Geen neutrale ruimte, maar een gebouw met een eigen gezicht en uitstraling. Respect voor de historie en de kerkelijke functie van het gebouw bepalen de kaders voor alle activiteiten in De Oude Mattheüs. Omdat we respectvol omgaan met het gebouw zijn er wel een paar spelregels opgesteld. 

De Oude Mattheüs beschikt over:

Naast De Oude Mattheüs staat Dorpshuis de Huve waarmee we nauw samenwerken. Vanuit het Dorpshuis wordt de facilitaire ondersteuning geregeld waaronder catering, horecavergunning, schoonmaak en reservering. Voor meer informatie over verhuur en/of reservering neem contact op met Dorpshuis de Huve, tel. 0545- 471217.

Trouw Lokaal

De Oude Mattheüs is een unieke locatie voor een droombruiloft. Het gebouw is geschikt voor een burgerlijk huwelijk, maar ook voor een kerkelijke inzegening. Niets staat vast in De Oude Mattheüs. Je kunt de locatie huren en verder alles zelf regelen. Maar je kunt ook alles uitbesteden via b.v. Trouw Lokaal, zie www.trouwlokaal.com 

Tarieven 

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van De Oude Mattheüs en de tarieven die we daarvoor rekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Dorpshuis de Huve, tel. 0545-471217 of mail: info@deoudemattheus.nl. UItgangspunt is dat we maatwerk leveren binnen de flexibele mogelijkheden

Scroll naar boven