De wereld horen, zien (en proeven) in De Oude Mattheüs in Eibergen

Stel je eens voor dat er op de grens tussen Twente en de Achterhoek een moderne ontmoetingsplek zou zijn waar verschillende culturen samensmelten en iedereen mee mag doen?

Waar letterlijk iedereen welkom is, waar mensen elkaar ontmoeten en waar organisaties met elkaar samenwerken.

Stichting Behoud De Oude Mattheüs is een jonge stichting die deze idealen graag wil helpen verwezenlijken. We bieden een podium aan alle vormen van het culturele aanbod in de regio en voor elk publiek dat de (podium)kunst een warm hart toedraagt

Tijdens de open monumentendag op 15 september serveren we een voorproefje met de allermooiste WERELDMUZIEK. Muziek uit alle hoeken van de muziekwereld die wordt geprogrammeerd door (regionale) muzikanten/insiders met een professionele achtergrond. We halen met deze concerten letterlijk de wereld naar Eibergen in een tijd waarin verwijdering en isolement op de loer liggen.

Naast wereldmuziek gaan we voor méér vormen van podiumkunst! Eibergen heeft met het Openluchttheater, Theater ’t Spieker, Jazz Eibergen en Podium Eibergen natuurlijk al prachtige podia.

Wij willen daarop aanvullend en verrijkend zijn. Misschien soms wat minder ‘mainstream’ met andere muziekstijlen, literatuur en poëzie, beeldende kunst en culinaire uitstapjes.

Wat we daarbij belangrijk vinden, is het nadrukkelijk betrekken van “nieuwe Nederlanders” en onze oosterburen.

Kortom, ons wereld-culturele-podium wórdt die moderne ontmoetingsplek waar culturen elkaar ontmoeten en grenzen vervagen!

Wees welkom in De Oude Mattheüs in Eibergen!

DOM Eibergen

         +ontmoeten   +laagdrempelig    +verbinden    +veelzijdig    +inclusief    +inspireren   

      *cultuurtempel*

Scroll naar boven